Haptonomie: Bij jezelf blijven, hoe doe je dat?

Vaak horen we, dat we bij onszelf moeten blijven. Maar hoe doen we dat? Zeker als we al ons hele leven dat niet gewend zijn om dat niet te doen. Zelfs niet weten hoe dat voor je voelt of hoe het voor je is. Haptonomie biedt je een begeleiding

om in contact te komen met je zelf. Vooral het verschil in voelen nu ben ik bij mezelf, in contact met mezelf en nu ben ik in mijn hoofd of juist helemaal bij de ander. Al na een paar sessie is het mogelijk om het verschil te ervaren.

Wat kan het je brengen als je beter bij jezelf kunt blijven?

In de eerste plaats, je kunt voor je zelf gaan staan. Je hoeft je niet aan te passen aan de ander, maar leert steeds beter te vertrouwen dat jouw gevoel, je intuïtie precies aangeeft wat voor jou op enig moment goed is. Steeds de verbinding maken met je innerlijk geeft een hele andere beleving. Je grenzen zijn duidelijker en eerder voelbaar, zodat je deze beter kunt bewaken. Je weet van binnen, nu mag ik daar naar luisteren. In respect naar mezelf kan ik daar gehoor aan geven en voelen dat je even moet rusten, iets eten, iets drinken of slapen. En dit gevoel van je grenzen gaan we in de sessies steeds meer uitbreiden, dat wil zeggen, dat het een signaal functie voor jouw gaat spelen en dat je daar op mag reageren.

Deze gevoeligheid voor jezelf gaan we steeds meer uitbreiden. Zodoende heb je steeds meer weet van wat goed voor je is en wat niet. Juist doordat je bij jezelf kunt blijven en jezelf daarin trouw kunt zijn.

Wij zijn een cybernetische eenheid. Dat wil zeggen lichaam en geest zijn samen een eenheid. Als we dat kunnen ervaren, dan komen we steeds vaker in een flow. De flow wil zeggen dat alles steeds moeitelozer gaat, juist omdat je weet ik mag en durf naar mezelf te luisteren.

Nieuwsgierig geworden? Maak vrijblijvend een 1e gratis afspraak.

Tel. 06-133 62 776 of info@lillyharen.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.