Persoonlijke ontwikkeling: inpassen

Haptonomie-oss inpassen

Inpassen: groeien is een proces van proberen, van doen. net zoals een baby die leert lopen: vallen en opstaan

Inpassen wat is dat nu voor een woord, zul je denken. En als ik het nu over aanpassen heb, dan weten we wel wat er bedoeld wordt. Aanpassen is in de haptonomie en persoonlijke ontwikkeling dat we ons aan alles committeren, dat we overal ja tegen zeggen behalve tegen onszelf. Dan is het niet vreemd dat in ons iets gaat wringen, dat in ons iets ook zich gaat roeren en weerstand gaat geven.  Een beetje van de ander en een beetje van jezelf: dat wordt bedoeld met inpassen. 

In Haptonomie proberen wij bij de eerste sessie al iets duidelijk te maken hoe voor jou inpassen zou kunnen werken. Grenzen voelen en grenzen aangeven horen daar ook bij. Jezelf serieus nemen als een persoon die ook partij is. Verstandelijk snappen we het vaak wel, maar om te doen is een ander verhaal. Omdat te leren is het belangrijk dat we als persoon willen groeien. Dat we iemand willen zijn. Persoonlijke ontwikkeling.

Ergens is er iets gebeurt, vaak heel vroeger, waardoor we niet voor onszelf willen opkomen. Om daar van los te komen is een proces. Een proces van proberen, van doen, van vallen en opstaan. Eigenlijk net zoals we als kind zijn gaan lopen: vallen en opstaan, omdat er iets in was wat wilde lopen. Zo kunnen we een doel voor ogen houden, waar willen we hee, wat willen we bereiken. Iets dat ons de moed geeft om het aan te gaan om het proces in te gaan en te durven veranderen.

Spreekt bovenstaand je aan, zou jij ook meer willen inpassen? Maak vrijblijvend een afspraak.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.