Haptonomie: Herbronnen

In het leven komen we allemaal met mooie en minder mooie gebeurtenissen in aanraking. Deze gebeurtenissen werpen soms een schaduw op ons leven. Bllijde ontwikkelingen kunnen ons er weer uithalen. Allebei zijn onderdelen in ons leven. Haptonomie laat ons via herbonnen de nuances ontdekken. Ze  kleuren ons leven met warmte en koude. De kleuringen ontstaan door de emoties die door ons lijf stromen. Ze geven betekenis aan ons leven. Soms maken we zulke dingen mee, waardoor we even niet meer zo verbonden zijn met onszelf.

Haptonomie biedt je door de sessies weer de gelegenheid om je bron op te zoeken. De bron die jou de levenslust geeft en weer richting aan je leven. Echter niet voor iedereen is dat zo duidelijk. Daarom hebben wij via de Haptonomie ook behoefte aan een uitleg. Een uitleg waarop we zelf in de sessie de betekenis kunnen geven. Dat doen we in de haptonomie door de aanraking. De aanraking waarop je op onbewust niveau, gaat verstaan waar het om gaat. Op ieder moment zal de aanraking anders binnen komen. Soms kunnen we ook iets nog niet oppakken en duurt  het een poosje voordat we gaan begrijpen wat de bedoeling is. Door de uitleg en door het ervaren van de veranderingen in jezelf, ga je langzaam steeds meer beseffen waar het omgaat.Schermafbeelding 2014-11-04 om 13.12.22

Voor sommige zal de bron nog niet zo direct bemerkbaar zijn. Het is een proces wat geleidelijk de geheimen van het leven onthuld. Het is al fijn als je in de sessie een paar  momenten hebt die je houvast geven. Momenten waarop er iets binnen komt, van je eigen wijsheid. Van je eigen weten wat in de diepere lagen van je verborgen ligt. Die diepere laag is wat we bedoelen met herbronnen. Het is een verbinding met je innerlijk, waarop je rustig wordt. In die rust kun je vaak iets bewust worden. Iets waar je op dat moment in je leven mee worstelt. In verbinding met deze wijsheid van jezelf ga je steeds meer beseffen hoe we moeiteloze door het leven kunnen gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.