Haptonomie: Hoe goed versta je jezelf?

Wijj zijn vaak geneigd om voor anderen te denken. Vooral als iemand ergens mee zit, dan heeft de omgeving vaak de beste oplossingen. Echter hoe goed kennen ze ons? Hoe goed versta ik mezelf? Haptonomie: heb je daar wel eens aan gedacht? Voor een ander weten we het altijd heel goed. Je moet zo en zo doen.

Vooral het invullen van andere mensen kan heel hinderlijk zijn. Jij hebt een probleem of je zit met iets en van alle kanten worden oplossingen aangereikt. Echter welke oplossing past bij jou? Wat werkt bij jou? Het zo anders om te ervaren dat iemand even wat dingen aan je terug geeft. Even jou laat ervaren, aan het denken en voelen zet, hoe is dat nu voor mij. Wat voel ik daarbij en klopt dat?

Andere mensen zetten je niet zo vaak aan het denken en voelen. Ze voelen niet samen met je mee: wat voor jou zou kunnen werken. Even een korte begeleiding in een vriendelijke begripvolle afstemming. Met vragen die je meer naar binnen laten keren, zodat je vanzelf op een andere manier tot jou keuze kunt komen. Juist doordat je in de begeleiding jezelf beter gaat kennen. Een ervaren van binnenuit, hoe ken ik daarin mezelf?

Vrienden en familie gaan in hun advies zo vaak uit van hoe het zou horen. Hoe zij het ooit ergens gehoord of gezien hebben. Doen ze dan zelf ook wat ze aan oplossingen aan de ander geven? “De beste meesters staan aan de kant” is niet voor niets zo’n spreekwoord. Wie voelt er met je mee en laat je op een mooie manier je eigen antwoord vinden? Is dat een stil verlangen van jou? Om zo in contact met jezelf je eigen antwoorden te ontdekken? Juist omdat je meer contact met jezelf, je diepste kern, je bron van binnen ervaart.

Een paar sessie Haptonomie kunnen je helpen deze innerlijke beweging te laten maken. Al gidsend bij je eigen wezenlijke zelf uitkomen. En gevoelsmatig beseffen: zo werkt het voor mij. Dit is wat ik wil. Het antwoord vanuit je eigen essentie.

Hier filmpje van een zorgverlener die invult zonder te vragen: https://www.youtube.com/watch?v=asWIqTcZy9A

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.