Verdriet

Schermafbeelding 2017-03-19 om 15.48.32

Dirk de Wachter: de verdriet dokter

Aanwezig zijn en aanwezig blijven bij iemand die verdriet heeft. Dat is mijn beroep en ik mag zeggen, dat ik er goed in ben. Haptonomische begeleiding is er ZIJN voor de ander, zonder oordeel, zonder schrik, gewoon samen.

Zo kunnen we rouwen, verdriet achter ons laten. Een mooi gezegde is: de ander is niet meer buiten ons, maar langzaam gaat hij steeds meer in ons wonen. Met een moeilijkere uitleg: we integreren het verlies, we verwerken het en we kunnen langzaam weer door.

De haptonomische begeleiding is er op gericht om de clienten eerst zelf een basis te laten krijgen, waarin ze zichzelf veilig en geborgen voelen. Vandaaruit gaan we het integratie proces opstarten. De client bepaald altijd zelf toe hoe ver hij wil gaan. Vanzelfsprekend komen we dan in gesprek, maar ook zonder gesprek, door de aanraking kan er een helings proces op gang komen en kan verdiet verwerkt worden.

Hier een mooie video over deze aanpak van een Belgische psychiater: https://www.npo.nl/de-verwondering/12-03-2017/KN_1688845?ns_linkname=&ns_source=npo-shortener

Misschien begrijp je door dit programma van de verwondering te bekijken meer wat er kan gebeuren in deze haptonomische begeleiding. Het verschil met de sessies en mij en de verdriet dokter is, dat ik je eerst een basis in jezelf laat ontdekken als veilige haven waar je steeds naartoe terug kunt komen. Waarin ik je begeleid om je daar gedurende de behandelingen veilig en geborgen te voelen. Je eigen baken in de woeste zee die de gekte van alle dag. Steeds weer voelend terugkeren naar jezelf en integreren wat niet zomaar kan geïntegreerd worden. Waarschijnlijk omdat het te groot, te angstig, te overheersend is, waardoor het even wat meer aandacht nodig heeft in het moment. In het Hier en Nu in aandacht voor jezelf, in je veilige thuishaven kan veel geïntegreerd worden. En als het er is, dan kan de emotie een weg in jou vinden.

Nieuwsgierig? Maak vrijblijvend een afspraak: tel. 06-133 62 776 of stuur een mail naar info@lillyharen.nl

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.